Varróház Blog
http://blog.varrohaz.hu
       
Jan
25
A következő oktató anyag témája
Írta: Majoros Zsuzsa, dátum: 2009.01.25

Sziasztok!

Úgy döntöttem beszámolok a következő időszak terveiről.
Nem lesz semmi titkolózás, mert  kíváncsi vagyok rá, hogy Ti mit szeretnétek látni a következő, nagy lélegzetű oktató anyagban.

A téma adott, hiszen számtalanszor, a legkülönböző formában kértetek rá, hogy mutassam meg, hogyan kell szabásmintát készíteni.
Az elején fogjuk kezdeni, a könnyebb részével, vagyis a SZOKNYA SZABÁSMINTA készítésével.

Nyilván van egy gerince ennek a témának, amit szakmai szempontból bele KELL tenni egy oktató anyagba, de sok olyan része van, amelyek szabadon választhatók.

A cél természtesen az, hogyha ezt az anyagot a kezedbe veszed, utána bármilyen szoknya szabásmintáját el tudd készíteni. Mész az utcán, látsz egy jó fazont, este megcsinálod a szabásmintát, másnap megvarrod, és már a Tiéd is!

Nagyon örülnék például, ha olyan modellek fotóit, vagy rajzait elküldenétek nekem a kapcsolat@varrohaz.hu címre, amelyeket boldogan elkészítenétek, ha tudnátok, hogyan kell megcsinálni a szabásmintáját. Elég egy mobillal készített fotó, vagy egy rajz, amin minden varrás rajta van.

Ezen kívül szeretném tudni mi az, ami nagyon érdekel Titeket, és kapcsolódik ehhez a témához, például anyagismeret?

Vagy érdekes lenne-e számotokra, ha a szabásmintaként elkészített modellek egy részét meg is varrnám és mindezt végig fotóznám, vagy videóznám?

Nagyon várom a véleményeteket és kérdéseiteket!

(időközben elkészült a teljes tanfolyam, kattints ide:
Szoknya szabásminta készítő tanfolyam )


Új hozzászólás >>21 hozzászólás Új hozzászólás

  21.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2012-02-06 12:57:28
  Kedves Géza! Én ebben nem tudok segíteni, de a sussy.mystic.hu -n tulajdonosával vedd fel a kapcsolatot, ő valószínűleg tud segíteni.
Minden jót!
  20.
 
FARKAS GÉZA hozzászólása
2012-02-05 19:03:26
  KEDVES ZSUZSA ! FÉRFINADRÁG SZABÁSMINTA KELLENE, FARMERSZABÁSMINTA, ÉS OLDALZSEBES,SVÉD ZSEBES NADRÁGHOZ ! TUDNA SEGÍTENI NEKEM?ELŐRE IS KÖSZÖNÖM !
F.GÉZA
  19.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2011-01-27 17:03:25
  Kedves Nikoletta!
Sajnos nem tudok hangya szabásmintát küldeni.
  18.
 
nikoletta hozzászólása
2011-01-27 16:25:08
  légyszi tudna nekem küldeni hangya jelmez szabésmintát?ma surgős lenne köszönöm
  17.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-06-22 16:03:13
  Kedves Évi!

Nem szeretnék időpontot mondani, esetleg feleslegesen ígérgetni, de készül.
Remélem már nem kell rá sokat várni!
  16.
 
Évi hozzászólása
2009-06-19 18:24:35
  Még mindig nem tölthető le a szabásminta készítő anyag?Mikorra várrható kb., hogy elkészül. A választ előre is köszi Évi
  15.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-05-16 13:48:53
  Kedves Vali!

Sajnos még nem lehet ezt az anyagot letölteni, bár folyamatosan készül, de mindig akad olyan sürgős tennivaló, ami elvonja az időt és az energiát a befejezésétől.
Ha kész lesz itt biztosan hírt adok róla!

Addig is jó varrást!

Majoros Zsuzsa
  14.
 
Vali hozzászólása
2009-03-26 18:01:49
  Szia Zsuzsa
Szeretnek megtanulni szabni,de nem tudom hol lehet letolteni az anyagot.Nagyon jol szerkesztett a
honlapod,tovabbi jo munkat kivanok.
  13.
 
bvarga78 hozzászólása
2009-03-16 15:01:26
  Kedves Zsuzsa!

Nagyon jó ötlet a szabásminta oktató videó.Legalább mi is megértjük azokat a szakszavakat amiket általában csak a profik értenek.További jó munkát és kitartást kívánok!
  12.
 
Terike hozzászólása
2009-03-04 21:04:49
  " Kedves Zsuzsa.

Azt sajnálom,hogy már nem kattintottam korábban
erre a honlapra.
Terikee
  11.
 
Gréti hozzászólása
2009-03-04 17:59:59
  Szia Zsuzsa!
A szabásminta ötlet szuper, és ha még a rázósabb részeket le is videóznád az nagyon jó lenne.
Nekem 2 unokám van, egy fiú és egy lány. Próbálkoztam egyszerű dolgokkal, nagyon keservesen ment. Egy kisruhát 3 napig varrtam, és sokszor bontottam.Szóval gyermekruha varráshoz is elkelne segitség
Gréti
  10.
 
Iza hozzászólása
2009-02-05 09:36:15
  HURRA! Ez jutott eszembe amint lattam ezt a bejegyzest :) Itthon szepen elvarrogatok ezt azt, de sajnos szabasmintat szerkeszteni/kesziteni nem tudok... Van egy csomo konyvem a temaban, de szuksegem lenne arra, hogy lassam is azt amit tanitanak. Ezert nagyon- nagyon orulok a hirnek, hogy keszitesz egy ilyen videot is :)
A kezdo tanfolyamotokon tanultak a tavaly annyira fellelkesitettek, hogy nem ferek a borombe. Akkor kismama naci/szoknyat varrtam a Gina-val de alig varom, hogy egy 'normal' darabot is keszitsek. Aztan ha a baba eleg nagy tervezem a halado tanfolyam elvegzeset is.
Ezer koszonet a faradozasaidert :)
Iza
  9.
 
Juli hozzászólása
2009-02-05 07:19:35
  Szia Zsuzsa!
Ngyön örülök, hogy szabásminták készítését tervezed.Nekem az is jó, ha videó formájában teszed közzé. Mindig is problémám volt, hogy nem tudok szabásmintát készíteni, mivel nehezen kapok Magamra ruhát. Én nagyon örülnék ennek.
Az eddigi írásais, bemutatóid nagyon jók voltak, Én sokat tanultam.
Köszönöm az eddigi munkádat, s nagyon várom a szabásmintákat.

További szép napot


Juli
  8.
 
Takács Istvánné hozzászólása
2009-02-04 09:53:01
  Kedves Zsuzsa.Olvastam hogy készul megint egy oktató videó.Szerintem nagyon jo ötletnek tartom.Megkaptam a blog értesitőt amiben irod hogy anyukád szabásminta tanfolyamot fog tartani.Én is érdeklődnék a szabásminta tanfolyam iránt csak sajnos nem tudok elmenni rá. Viszont van egy ötletem.Nem lehetne ezt a fajta szabásminta tanfolyamot is videóra venni, hogy akik nem tudnak elmenni megtanulni azok is meg tudnák ismerni és tanulni.Biztos volna rá igény.Kérlek ird meg a véleményed.Ez csak egy ötlet.További jo munkét kivánok: Éva
  7.
 
Panna hozzászólása
2009-01-29 17:48:19
  Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök ennek az ötletednek, mivel egy ideje szenvedek a dologgal, hogy számomra, aki teljesen kezdő vagyok, hogy lenne a legegyszerűbb elindulni a szabásminta elkészítésében, főleg, hogy a nekem tetsző darabokhoz nem nagyon találtam kész szabásmintát. Esetleg ebben is segíthetnél, hogy honnan lehetne beszerezni kész szabásmintákat (persze a varróházon kívül, hiszen arról tudok:-)).
  6.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-01-27 11:21:26
  Sziasztok!

Betty, a renszánsz ruha elég egyedi igény, én nem tervezem, hogy foglalkozom vele, de ajánlom Édesanyámat, aki már sokszor készített reneszánsz ruhát, nála érdeklődj. sussy@startadsl.hu (Majoros Endréné)

Suzanne, természetesen ez a szabásminta készítő "tanfolyam" mindenki számára elérhető lesz interneten keresztül. Ennek legideálisabb módja még kidolgozás alatt van.

Makrai Józsefné, ezzel a témával kapcsolatban korábban két bejegyzésben is foglalkoztunk, azaz Ti, a látogatók írtatok rengeteg jó és hasznos ötletet.

Anikó, megnéztem a blogod, és gratulálok a sok szép munkához! Már kaptam is fotót divatos, sok darabból álló szoknyáról, ezt mindenképpen beépítem a tananyagba.

Sokan írtátok, hogy nem tudtok fotózni, vagy elküldeni képet, de ha interneten láttok meg egy jó fazon, annak a linkjét könnyedén el tudjátok küldeni, nekem az is jó.

Mosolygós, szép napot!
  5.
 
Lajos Jutka hozzászólása
2009-01-26 23:47:49
  Kedves Zsuzsi!

Szerintem is nagyon jó ötlet a szabásminta és ha meg is varnád és ezt lépésről lépésre vagy képen,vagy videón láthatnánk.
Engem még érdekelne,hogy egy-egy fazonhoz milyen anyag a legjobb.

Üdv Jutka
  4.
 
Anikó hozzászólása
2009-01-26 13:44:41
  Kedves Zsuzsa!
Nagy segítség lenne, ha valóban tudnál nekünk szoknya szabásmintát készíteni így az interneten keresztül, fényképekkel, videóval, hiszen mindenki könnyebben megérti, ha nem csak olvassa, hanem látja is mit hogyan kell csinálni
Engem a mostanában divatos 6-8 cikkelyből álló szoknyák készítése érdekelne, akár egyenes, akár kissé hullámos aljjal.

  3.
 
Makrai Józsefné hozzászólása
2009-01-26 08:15:35
  Kedves Zsuzsa!

Hosszú idő óta kapom és figyelem a varróházzal kapcsolatos tevékenységeket. Sok értékes infó jutott igy el hozzám, ezeket nagyon köszönöm.
Két éve pestkörnyékére költöztem és azóta csak némi javítási munkákkal kapcsolatban vettem elő a varrógépet.
Végre mostanában eljutottam "gondolatban", hogy alkotni kellene valami jópofa felsőrész. A régi szorgos varrásos időszakomból sok szép anyagom ott lapul a zsákban a padláson jórészt rugalmas pamut tipusúak. A varrásuk elég körülményes, lokk hiányában. Ha valami jó technikai megoldást tudnál javasolni megvarrásukhoz nagyon örülnék.

Köszönettel Zsóka
  2.
 
Palasti Suzanne (Zsuzsanna) hozzászólása
2009-01-26 07:06:56
  Kedves Zsuzsa! Nagyon örülök annak, hogy szabasmintàk készitésével is fogsz foglalkozni, vagyis, hogy azt is megtanitod a tanfolyamaid keretében. Remélem levelezô tanfolyamot is fogsz szervezni. Nagyon szeretnék lànyomnak különleges anyagbol szép és nem tul nehezen elkészithetô hosszu ruhàkat tervezni és varrni. Sajnos lakàsfelujitàsi munkàlatok miatt a varrogépemet nagyon régen nem vettem elô és most, ôszintén szolva, ujbol félek nekilàtni a varràsnak, mert ami igaz az igaz, nem nagy tehetség vagyok a varràsban. Csak a képzeletem jàr messze. Mindenesetre köszönöm, hogy kedvet adtok a varràshoz és ahhoz sok jo tanàcsot kapunk àltalatok. Üdvözlettel: dr Palasti Suzanne(Zsuzsanna).
  1.
 
betty hozzászólása
2009-01-25 19:12:44
  Kedves Zsuzsa gratulállok otleteidhez.Tanácsodat szeretném kérni reneszansz ruhák felol.Nagyon szeretném megtanulmi varni igaz saját részre.Hol tudnám megtanulni esetleg Te nem e fogsz folalkozni ezek tanitásával? udv: betty

  Új hozzászólás

 
 
a Varróház megálmodója, hobbivarrónők tanácsadója, aki nem csak tanítja a varrás rejtelmeit, de nap mint nap alkalmazza azokat az ötleteket és praktikákat, amelyekről itt olvashatsz.
 

 
Szeretnél e-mail -ben értesülni a legfrissebb blog bejegyzésekről?

Leiratkozás: bármikor, egy kattintással.
 

 

olaf jelmez házilag átlátszó viaszosvászon könyvjelző készítés egyedi ruha készítés otthon nadrág alja felhajtás scherlock jelmez házilag jelmez szabásminta

jelmez ötlet

egyedi névjegykártya lepedő varrás tolltartó varrás ingyen varrótanfolyam táska készítés táska varrás farmer varrás kezdő varrótanfolyam divat herczeg zoltán intenzív varrótanfolyam fehér ruha titka fehér ruha ferdepánt készítése ferdepánt pamutvászon vászon tanműhely szegés terítő varrás képeslap Valentin nap ajándékutalvány karácsonyi ajándék ötlet. tűpárna ingyenes varrótanfolyam soma mamagésa kismama szoknya szoknya táska szoknya szabásminta szerkesztés textil játék készítés plüss állat szabásminta

plüss játék

kulcstartó egyedi szoknya szoknya nadrág babzsák nadrág univerzális varrótalp talp maci készítés

szabásminta készítés

kenguru színoldal fonákoldal anyag színe

textil

ingyen oktató videó lock overlock videó oktatás

varrás tanfolyam

varrat egyedi ruha háztartási varrógép zseb

szabás varrás

hímzés

egyedi

újévi fogadalom

fogyókúra

ruha polisztirol gyöngy

babzsákfotel szabásminta

alkotás

varrótanfolyam

blikk varrás táska egyedi póló varrás oktatás babahordozó szabásminta majoros zsuzsa varrónő varrótanfolyam ingyen varrógép varrjunk könnyedén rugalmas anyag összevarrása

szabásminta

varrásszél

varróház

fürge ujjak ingyenes oktató videó

 

 


2019. Április

2019. Március

2019. Február

2019. Január

 

2018. Április

2018. Március

2018. Február

2018. Január

 

2017. Április

2017. Március

2017. Február

2017. Január

 

2016. Április

2016. Március

2016. Február

2016. Január

 

2015. Április

2015. Március

2015. Február

2015. Január

 

2014. Április

2014. Március

2014. Február

2014. Január

 

2013. Április

2013. Március

2013. Február

2013. Január

 

2012. Április

2012. Március

2012. Február

2012. Január

 

2011. Április

2011. Március

2011. Február

2011. Január

 

2010. Április

2010. Március

2010. Február

2010. Január

 

2009. Április

2009. Március

2009. Február

2009. Január

 

2008. December

2008. November

2008. Október

2008. Szeptember

2008. Augusztus

 

 
Segítségével egy kattintásra értesülhetsz a legfrissebb blog bejegyzésekről.

Kattints ide, és add hozzá a Varróház Blogot böngésződ élő könyvjelzői közé!
 
 

Mystic Informatika - hatékonyan az interneten!
Minden jog fenntartva! © mystic.hu ©

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X