Varróház Blog
http://blog.varrohaz.hu
       
Mar
16
Megvarrjam, vagy megvegyem?
Írta: Majoros Zsuzsa, dátum: 2009.03.16

Egyre többször teszik fel nekem a kérdést, érdemes-e egyáltalán manapság otthon varrni, amikor bármit meg lehet kapni, akár olcsón is.
Be kell valljam, nem szeretem az ilyen kérdéseket, hiszen elfogult vagyok. A varrás szerintem csodaszép, hasznos hobbi, amiben ki lehet élni a kreativitást, lehet örömet szerezni, alkotni. Nem sok olyan hobbi akad, amellyel még mindemellett spórolni is lehet.

Valóban minden meg lehet kapni a boltokban és a választék is nagy, de lényegében két választásod van. Ha az ár  a legfontosabb számodra, így olcsó ruhát vásárolsz, amelynek minősége bizonytalan, akkor bármikor tönkremehet, rejtett hibák jönnek ki stb. Ráadásul ezek tucattermékek, állandóan szembe jönnek Veled az utcán.
Ha szeretnél minőségi, egyedi ruhát viselni, ami illik az egyéniségedhez, sőt az alakodhoz is, annak viszont már borsos ára van.

Tehát akkor érdemes varrógéphez ülni, ha feltett szándékod, hogy elfogadható áron, minőségi, tökéletesen az alkatodhoz és egyéniségedhez illő ruhákat hordj.

Persze ez nem csak a ruhákra igaz, hanem bármilyen lakberendezési, vagy textil tárgyra, például a táska.
A mai frissítésben egy zöld-kék táska szabásmintáját és készítésének leírását találjátok filcből.
Ez egy nyilvánvalóan egyedi táska, amely szabásminta készítéssel együtt 1,5 óra alatt készült el.
A teljes anyagköltsége 2500FT.
(a táska szabásmintája, és elkészjtésének leírása megtalálható itt: http://www.varrohaz.hu/main.php?menu=otletborze&temaid=3&olvas=174)

Igen, ennyiért már kapnál kész táskát is, de vajon a kolléganőd akkor is összecsapná a kezét, hogy hol vettél ilyen extra táskát? Megfizethető az az érzés, amikor azt feleled lazán, hogy tegnap este dobtad össze az esti film alatt?

Itt van a táska fotója, mellette egy mobiltok is, amely bőven kijött a maradék anyagokból, és legalább 10 perc volt, amíg kész lett. Strapabíró, és biztosan nem jön velem szembe az utcán.

Te mit gondolsz erről, szerinted érdemes manapság varrni? Ha van ezzel kapcsolatban sztorid, kérlek oszd meg velünk!

 

Te is unod a kommersz ruhákat?
Igazán hozzád illő, egyedi ruhát szeretnél?
Készítsd el ruhatárad legjobb darabjait Te magad!
Kattints ide!


Új hozzászólás >>29 hozzászólás Új hozzászólás

  29.
 
Kriszta hozzászólása
2012-07-04 14:22:27
  Sziasztok!

Tudna v.ki segíteni? Kaptam egy rokonunktól egy Podolszk típúsú varrógépet kölcsön,de állandóan kijön a felső szál. Biztosan én csinálok v.mit rosszul,lehet,h. nem jól fűzöm be. A használati utasítása sajnos már nincs meg.
  28.
 
Gizella hozzászólása
2009-03-20 18:40:20
  Régen, kb. 20-30 éve sokkal inkább megérte a saját ruhák varrása. Akkor kisebb volt a választék, és a varrónők drágán varrtak. Autodidakta módon BURDA alapján szinte mindent megvarrtam magamnak. Ma különlegességekért turkálok, és olcsón megveszek mindent. Átalakítok, átfestek.
A fennmaradó időmben meg foltvarrok. Ez a tevékenység is varrás, ami kiegészül az alkotás nagy örömével. Nem mintha a ruhavarrás és minden más kézimunka nem lenne alkotás. Ezt én nem tudom abbahagyni, nem tudok belefáradni, legfeljebb kihalni fogok belőle. Honlapomon megnézhetitek, miket alkotok. A varrást mindenkinek valahol valamilyen szinten EL KELL KEZDENI!!!!
  27.
 
Gergaly Greta hozzászólása
2009-03-20 08:49:03
  Kedves Mária!A 250Ft/m anyagot mozgó árustól vettem.A boltjuk Tolnában van.Azt hogy merre mennek az országban sajnos nem tudom.
Ha a nevemre kattint a honlapomon Vannak a címek.


  26.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-03-19 23:43:28
  " Kedves Gréta, meg szeretném kérdezni tőled , hol találhatóak azok az üzletek, ahol vásárolni szoktad az anyagokat. Köszönöm előre.
  25.
 
Tothné Erzsi hozzászólása
2009-03-19 10:08:48
  Egyedi készitésu ruhákat és tágyakat szivesebben használja családom mert abbol nincs mégegy ugyan olyan. Jo munkálkodást kivánok mindenkinek. Erzsi
  24.
 
Kalász Tünde hozzászólása
2009-03-19 08:13:16
  Én úgy gondolom hogy a boltban megvett árúnak semmi különlegessége nincs, ha csak valami egyedit hozzá nem teszünk (felgyöngyözzük). Az ottani árút tömegszámra gyártják és kevésbé tartós, viszont amit otthon készítünk abba beleteszünk magunkból egy darabot: a lelkünk egy részét.
  23.
 
Ildi13 hozzászólása
2009-03-18 13:23:11
  Kedves Zsuzsa! Nagyon jó és hasznos dolog a varrás. Letöltöttem az oktató videokat és megvettem az internetes hozzáférést is. Nagyon vártam az anyagot, mert a nadrágot már ki tudom szabni és meg is varrom, csinos is, de sokat kell vacakolnom a zipzár bevarással, valamit biztosan nem jól csinálok. Sajnos csalódtam, amikor kiderült számomra, hogy az oktató videok csak a szoknya zipzár bevarrást mutatják be, ezt én már eddig is tudtam, ez nem olyan nehéz feladat. Nagyon jó az oktató anyag csak sajnos azt nem kaptam meg benne amit a legjobban vártam. Kérlek, ha teheted akkor ebben a tárgyban is segíts, biztos vagyok benne, hogy rajtam kívül még nagyon sokat örölnének, ha láthatnák, hogy hogyan kell nadrág zipzárt bevarrni.
További jó munkát kívánon: Ildi
  22.
 
Greta hozzászólása
2009-03-18 09:05:05
  Szeretném megcáfolni azt hogy drágábban jön ki az ha magunk varrunk.
Több méteráru üzletbe is járok vásárolni,mindegyik üzletben ,mindig vannak akciók ,ahol akár 300ft/m áron lehet vásárolni anyagot,igaz ezek vagy kifutó áruk,vagy éppen kis hibás de lehet köztük találni igazi gyöngy szemeket is. Pl tegnap egy szezonvégi kiárusításon 250 Ft/m áron vásároltam rengeteg anyagot. :)
Szép napot mindenkinek!
  21.
 
Tóthné Emőke hozzászólása
2009-03-18 08:32:54
  Kedves Zsuzsa !
Varrással kapcsolatos sztorit vársz ? Nekem van !
A mai tizenéveseknél nem sikk, hogy egyedi ruhában járjanak. Azt kell "majmolni", amit a többi. - Sajnos ! - A lányom, általános iskolás kora óta, úgy kb. 16 éves koráig nem nagyon volt hajlandó az otthon varrt ruhát hordani. Hiába varrtam, vagy duzzogot, vagy közölte, hogy nem veszi föl. A többi osztálytársa (az anyukák nem tudnak varrni), a "kinai" (a jelzőt, nem bántásnak szánom) ruhákat hordta, a Nagylány sem volt hajlandó mást fölvenni. Talán, most kezd ráérezni az "ízére", hogy mit jelent ha valaki egyedi, saját készítésű ruhákat hordhat. (Aug-ban lesz 18.)
A sztorim a saját életemből: Édesanyám nagyon jól tudott varrni. Igen kreatív volt. Szükség is volt rá. A háború után, ill. az '50-es, '60-as években, kevés pénzből, építkezés mellett ruhára nem sok tellett. Keresztanyám, a barátnője révén hozzájuttatta Édesanyámat szabászati hulladékhoz. Azokból varrt. Emlékszem, varrt nekem egy fehér szövet ruhát. Olyan szuperül sikerült, hogy megállítotak az utcán, hogy hol vettük a ruhát. Amikor megtudták, hogy otthon készült, a szabásmintáját kérték. Pedig, ha tudták volna, hogy apró darabokból spekulálta, illesztgette össze, de olyan technikával, hogy úgy nézett ki, mintha direkt olyan darabokbokat kellett volna hozzá szabni és abból varrni. Én, pedig büszkén viseltem és mondtam, hogy Édesanyám varrta !
Sok mindent megpróbálok én is. Mostmár van igénye a lányomnak is rá, hogy mi az amit szeretne, ha megvarrnék neki. Remélem, megérem, hogy egyszer még valami hasonló sztorija lesz neki is.
További szép napot !
Kreativ alkotást, jó varrogatást mindenkinek !
Üdv. Tóthné Emőke
  20.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-03-18 08:24:58
  Sziasztok!

Minó, üdvözlünk a csapatban!! :)) Ha megszerzed majd az alaptudást, és lesz egy-két sikerélményed, akkor rá fogsz jönni, hogy nem kell ehhez olyan nagy kézügyesség, a kedv, a türelem, és a jó ötletek pedig már jönnek maguktól.
Sok örömet a tanuláshoz!

Takács Istvánné, ha a kapcsolat@varrohaz.hu-ra küldesz egy e-mail-t, akkor eljuttatom Hozzád.

Fodor Zsuzsa, igazából kevesen vannak, akik minden külső segítség nélkül, könyvekből és elcsípett jó tanácsokból meg tudnak tanulni varrni. Úgy tűnik az a kis irigység pont jól jött, hogy átlendülj a kezdeti nehézségeken. :)

Mária, gratulálok a kreativitásodhoz. :)

Napsütéses szép napot! (itt hétágra süt :) )
  19.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-03-17 23:13:24
  " Kedves Zsuzsa, nagyon jól esett a bátorítás, remélem a kitartásomat egyszer siker koronázza. Örülök a lehetőségnek, amit tőled kapunk. Itt még nagyon kevés az ismerősünk, barátunk még annyi se, ezért jól esik hasonló érdeklődésűek gondolatait olvasni.
Az anyagokkal kapcsolatosan: naponta megfordultam egy turkálkóban, ahol csodálatos anyagokra tettem szert. Külön élvezet volt elbontani, kimosni, kivasalni az így kapott darabokat, amik korlátozták a lehetőségeket, ezért be kellett vetni a fantáziát. Megismételhetetlen egyedi estélyi ruhákat sikerült összehoznom.
Sok ötletet, szép anyagokat kívánok a kellemes és hasznos kikapcsolódáshoz minden kedves "virtuális barátnak"!
  18.
 
Nagy Tiborné hozzászólása
2009-03-17 20:23:11
  Én már az idősebb koru nagymamákhoz tartozom,van már némi élettapasztalatom,ennek fényében mondom, hogy bizony érdemes megtanulni varni a hölgyeknek mert soha nem lehet tudni,hogy mit hoz az élet.Voltam nagyon nehéz anyagi helyzetben és olyan szépen feltudtam öltöztetni a lányaimat mint bárki más.Olcsón megvettem az anyagokat és szabásminták segitségével,némi tapasztalattal megvartam a ruhákat.Ma is szivesen gondolok vissza arra,mikor a vőm azzal dicsekedett egy rendezvény után,hogy a lányomon volt a legcsinosabb kosztüm pedig már azt kicsit régebben vartam.,vagy a pici unokám milyen jól érezte magát a puha ingecskében.Bizony mondom a magunk varta holmiknak lelkük van,ezért is többet érnek mintha a boltban vásárolnánk őket.
  17.
 
Mariann hozzászólása
2009-03-17 20:03:18
  Tény, hogy manapság másért varr (és egyéb kreatívkodik) az ember, mint régen. Azelőtt azért csináltunk "csináld magad" módon, mert olcsóbb volt. Manapság amit sk csinálsz, többe kerül. Ez tény. Ma már az alkotásért, az egyediségért csinálunk dolgokat magunk. Azért festünk porcelánt, mert sose kapnánk pont olyat, mint az a terítő, és olyan szép kis minta. És azért varrunk terítőt, mert sose kapnánk pont olyat, mint az a minta az étkészleten. És ruhát is azért varrunk. Mert jó érzés, mert a bolti cuccok mind csak majdnem olyanok, mint amilyet szeretnénk.
  16.
 
Fodor Zsuzsa hozzászólása
2009-03-17 19:53:57
  azzal kezdeném, hogy én annak idején \" írígységből \"tanultam meg varrni. A barátnőm a nagyijától majdnem minden héten kapott valamilyen szép szoknyát,pólót,bőrdzsekit.Nekem senki nem tudott varrni, a családból, de volt otthon egyNaumann varrógépünk.Kikönyörögtem anyukámtól egy kevés kékfestő anyagot,abból kezdtem alkotni .Mivel olyan sokszor elállítottam a varrógép alkatrészeit, a szüleim úgy döntöttek, kell a gyereknek egy saját , hogy azt tegye tönkre.
16 évesen kaptam egy Podolszk nevű varrógépet, amit azóta is használok, és csak olajozni,tisztítani kell , a 4-5 rétegű farmer anyagot is símán átviszi.Azóta nagyon sok dolgot megvarrtam, selyem inget , nadrágot apának, a gyerekeimnek rugdalózótól kezdve az ágyneműig szinte mindent. Idén lesz 30 éves a varrógépem, de nagyon szeretem.Nagyon jó lett volna, ha valahol megtanulhattam volna akkor valakitől a szabás varrás csínját,bínját,de csak egy segítő barátnőm tudta kölcsönadni anyukája Burda újságait.Kellett egy kis idő amig megtanultam kirajzolni a snitteket,de megérte
Mindenkit csak bíztatni tudok ne féljen a varrásba belevágni,mert sok örömet tud nyújtani.
Ezúton szeretném megköszönni a sok ötletet, amit a varróház oldalain találtam.

  15.
 
Takács Istvánné hozzászólása
2009-03-17 19:04:12
  Kedves Zsuzsa:A segitségedet kérem.nem tudom letölteni a varrógépről szólo cikket, mivel már fel vagyok iratkozva a blog értesitőre, és nem tudom igy letölteni.Kérlek ha tudod küld már el nekem ha lehetséges., valahogy.Előre is köszi.Éva
  14.
 
Minó hozzászólása
2009-03-17 15:16:09
  Sziasztok!

Az az igazság, hogy nekem se türelmem, se kedvem, se kézügyességem nincs, de még kreatívnak sem mondhatom magam a varráshoz. Nem is tudom, mi ütött belém, amikor a legutóbbi névnapomra egy varrógépet kértem. Talán anyukám varrótudását irigyeltem, és eszembe jutott, hogy milyen szoknyákat varrt nekem kislány koromban.
A kisfiam most 1 éves, és a farsangi jelmezeit már én szeretném varrni, így neki kell állnom gyorsan tanulni.
Ezért örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, aminek remélem, rengeteg hasznát veszem.
Talán ennek segítségével előbb-utóbb én is a saját készítésű ruháimat hordhatom.
  13.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-03-17 14:20:57
  Sziasztok!

Köszönöm a sok választ és a kedves szavakat!
Sajnos mindenkinek nem tudok egyenként válaszolni (de mindent nagy örömmel olvasok!)

Iza, én is úgy gondolom, hogyha a tv be is van kapcsolva, legyen csak háttérzaj!

Gyerkőcök mellett különösen jól jön a varró tudomány. Én nagyon büszke vagyok rá, hogy az első tárgy,a mire a fiam rámosolygott egy általam varrt bábu volt.

Zsóka, a fedőző az a gép, amivel a rugalmas anyagok alját tudod felhajtani. A fedőzős lock elég drága. Lehet helyettesíteni cikk-cakk-kal, vagy ikertűvel.
A varrógéppekkel kapcsolatos információkat összefoglaltam egy virtuális könyvben, amit ingyen le lehet tölteni a Varróház főoldalán.

Mária, gratulálok a karrieredhez, nincs is jobb, mint amikor abból élsz, amit szeretsz csinálni. Remélem még szükség lesz a tudásodra!

Rozália, itt van alul egy maciruha, amit egy 8 éves kislány varrt: www.varrohaz.hu/main.php ?menu=elmenybeszamolok
Tanítgasd az unokád, mert remek képességfejlesztés, és életre szóló hobbi, sőt még munka is lehet! :)

H.Zsuzsa, bízzunk benne, hogy a textiles cégek is hamarosan felfedezik az internetben rejlő lehetőségeket, és lehet majd online is vásárolni.

Annapanni, sajnos problémád most általános érvényű. Az anyagoknak ugyanis fantázianevet adnak, ami nem utal sem az alapanyagra, se szövési módra. Hiába mondom el Neked az anyagtípusok nevét, mert a boltban ezzel nagy valószínűséggel nem tudnak mit kezdeni. Kell egy kis tapasztalat, hogy a megfelelő szabásmintához a megfelelő anyagot tudd kiválasztani, addig is vidd magaddal az elkészíteni kívánt ruha, tárgy rajzát és kérj segítséget a kiszolgálótól. Még mindig ez a legbiztosabb megoldás, hogy jót válassz.

Mindenkinek sok szabadidőt kívánok a varráshoz!
  12.
 
Annapanni hozzászólása
2009-03-17 13:48:38
  Szerintem ez nem is kérdés. A varrás az alkotás és nekem nyugi terápia is. Pillanatok alatt megnyugszom, mikor tervezgetek, szabok, tűzök, simizem az anyagokat. Mostanában kaptam csak rá igazán a rendszeres varrásra, hála a blognak és a weblapnak is. Sajnálom,hogy nem korábban, de ez csak ösztönöz.
Szeretnék kérdezni. Sokszor futok bele olyan anyagokba, amikről semmit nem tudok, pedig az adott dologhoz azt ajánlják a szabásminták. Ilyenek pl. a Pur, pul, babaplüss, frottírból is dobálóznak a jelzőkkel és sajnos a boltokban kiderül, hogy nem lehet kapni, és sokszor sajnos azt sem tudják miről beszélek. A legnagyobb baj, hogy én sem. Esetleg ebben tudnál nyújtani egy kis segítséget?
  11.
 
Kiss Adrienn hozzászólása
2009-03-17 13:04:50
  Érdemes otthon varrni, hiszen mindannyian látjuk az előnyét. Régóta varrok hobbi szinten, és számomra az a siker, ha a ruhám olyan, mint az \"igazi\". Sokszor nem kaptam olyan anyagot a méteráruboltban, ami megfelelő minőségű vagy mintájú, ezért a turkálóból vettem egy nagyobb méretű holmit, és újraszabtam. Több időt vett igénybe, de a visszabontás során rengeteg tapasztalatot szereztem, így sikerült szabásmintákat is készítenem.
Mostanában a praktikusság a fő szempont: két kislányomnak varrogatok, és az évek során felhalmozott maradék anyagokat nagyon jól tudom hasznosítani. Nyárra szeretnék egyforma ruhácskákat készíteni nekik, mert annyira aranyosak, amikor messziről látszik, hogy összetartozunk!
További jó varrogatást kívánok mindenkinek!
Adri
  10.
 
Horváthné Zsuzsa hozzászólása
2009-03-17 07:10:27
  Az hiszem Kedves Zsuzsa ez nem kérdés, mert aki varrni tud és szeret az mindenki arra szavaz.
Nagyon régen kezdtem el hobbiból varrni előbb a gyermekeimnek és magamnak, míg dolgoztam a kolleganőknek is, ma már sajnos a kínaiak eláraszották a piacot és így egyre kevesebben vannak akik a szép egyedi ruhadarabokat választják.
Természetesen a családomnak a mai napig is magam varrok.Ami számomra a legszomorúbb, hogy normális divatos anyagot nem igazán tudok venni, legalábbis itt a városunkban(Komlón élek).
  9.
 
Virág Rozália hozzászólása
2009-03-16 23:42:02
  Kedves Zsuzsa!

Nagyon egyetértek Veled, varrni nagyon jó dolog. Nagy örömet okoz, amikor elkészül valami. Elsősorban az unokáknak, gyerekeknek varrok és olyan jó érzés, hogy örülnek neki, és persze hízik a májam, amikor hallom, hogy dicsekszenek, ezt a nagyi varrta nekem. Én régen tanultam varrni, magamnak sokat varrtam, aztán következett egy kis szünet, de mióta rátaláltam a blogodra, rengeteg ötletet tudok felhasználni a munkám során. Megvettem az oktató videót is, és amikor valamivel nem vagyok tisztában, előveszem, és újból megnézem. Mióta nyugdíjas vagyok, nagyon sokat varrok. A gyerekek nemrég költöztek be új családi házukba, s mivel a pénzük fogytán volt, a lakás \"felöltöztetése\" már lassabban ment. A családban összefogtunk, s megbeszéltük, hogy ajándék az általuk kiválasztott függöny, sötétítő függöny anyaga, amit aztán én megvarrtam, úgy, ahogy a prospektusokban kinézték. Bevallom, nagyon büszke vagyok magamra, amikor hallom, hogy a vendégeknek dicsekszenek azzal, hogy ezt nem szalonban varrták.
Lehet, hogy most dicsekvésnek hangzik, de nincs annál jobb érzés, mikor látom, hogy unokáimnak kedvenc ágyneműjük az, amit én varrtam. Egyediek, mert a kislány és a kisfiú is a kedvenc mesefiguráival alszik.
Bízom benne, hogy a varrás iránti szeretetemet tovább is tudom adni, mert a 7 éves kisunokám karácsonyra varrógépet kért a Jézuskától. A dédivel közösen megvettük a gyerekvarrógépet és bizony a kedvenc maci már abban a ruhában van, amit Pannikával ketten varrtunk.
Az egy dolog, hogy szeretek varrni, de a lelkesedést, az ötleteket, az alkotás örömét a Te személyiséged erősíti bennem. Köszönöm. Rozi
  8.
 
Gergaly Greta hozzászólása
2009-03-16 23:39:13
  Szerintem nagyon is érdemes leülni varrni.
Az olcsó dolgokról előbb utóbb mindig kiderül valami.Lehet vásárolni táskát akár 500-1000ft ér is
a kérdés,meddig bírja.Pl egy olcsó műbőr táska
iszonyú "illattal "párosulhat:).Aki tud egy picit is varrni biztatom legalább egyszer varrjon táskát,a legegyszerűbb forma elkészítése is nagyon jó kikapcsolódást nyújt és egy általun készített divatos kiegészítőre is szert tehetünk.
Jó varrogatást!  7.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-03-16 23:10:08
  " Maximálisan egyet értek, kedves Zsuzsa! Én is hobbiból kezdtem el varrni, először magamnak, aztán a lányomnak. Majd hagytam magam elcsábulni és a kolléganőknek is. Egyszer csak varrónővé váltam, mert kezdtek hozzám járni az ismerősök ismerősei. Már nagyon igényes darabokat is képes voltam elkészíteni, pedig sokszor azt se tudtam, hogyan fogjak hozzá. Egy menyasszonyiruha-szalonban kezdtem el dolgozni, mellette még a saját klienseimet is elláttam. Ez tartott vagy 12 évíg, gyönyörű periódusa az életemnek, aztán elköltöztünk. Most sajnos, senkinek nincs szüksége arra, amire képes lennék. Sajnálom a sok ötletet, lehetőséget, amik ott szunnyadnak bennem. Magamnak nem szeretek varrni, így a varrógépeim (kettő is van) csak csodálkoznak, hogy nyugállományban vannak.
Azért aki egy kicsi vonzást érez a varrás iránt, feltétlenül fogjon csak hozzá. Nagyon jó érzés, mikor megcsodálják a kezed munkáját. Sok sikert kívánok hozzá!
  6.
 
Zsóka hozzászólása
2009-03-16 21:28:38
  Szia kedves Zsuzsa!
Én is egyet értek veled,nem tökéletes,amit eddig megvarrtam,de hordható az utcán is.Most nagyon érzem a hatását.ugyanis elromlott a varrógépem.
Meglazult egy elektromos dobozka hátul. Hiányzik, úgy varrnék. Te milyen gépe(ke)t javasolsz? Gondolok interlokra, ami fedőzni is tud. Mit jelent ez? (Erről csak hallottam,van olyan is ami foltvarráshoz is jó).Szeretettel:Zsóka

  5.
 
Taróczy Beáta hozzászólása
2009-03-16 19:53:15
  Kedves Zsuzsa!
Teljes mértékben egyetértek Veled, több érvet én sem tudnék felsorolni, ami a varrás mellett szólna.
Én régóta varrok, a legtöbb ruhámat én készítettem.
Nagyon jó érzés, amikor elkészül, és felveheted. és még jobb, amikor az ismerősök megdicsérnek.
Ami az árakat illeti: féléves kisfiamnak egy jobb minőségű rugi 4000,-Ft-ba kerül, ha megvarrom kb.5-700 Ft. Fejvédő a kiságyba 3000.-Ft, ha én készítem, a fele. Azt gondolom a kérdésre a válasz egyértelmű.

  4.
 
Kis Piroska hozzászólása
2009-03-16 15:43:42
  " Nagyon orvendek ,hogy el indult ez a tanfolyam
mivel otthon vagyok es erdekelnek az otletes dolgok
imadok alkotni most a napokban fuggonyoket vartam
igaz szabni nem tudok ,de ha kivan szabva meg varrom.Olyan vagyok ha valami megtettszik addig nem nyugszok amig nem csinalom meg.
Hallas koszonet Majoros Zsuzsanakhogy minde szepet es otlettes dolgokat kuld!
  3.
 
Takács Istvánné hozzászólása
2009-03-16 14:47:16
  Kedves Zsuzsa:Olvastam az irásodat a varrással kapcsolatban, és sok mindent leirtál amivel eggyet értek .Szerintem még mindig érdemes varrni ha egyedi dolgokat akarunk késziteni magunknak.Én is varrónő vagyok és sok mindent varrok magamnak.Van egy lányom aki már férjnél van de sokat varrok neki megszületése óta és szivesen és büszkén hordja.Még iskolás volt sok társa irigyelte is érte.Ha valaki jól tud varrni még pénzt is kereshet vele.Mindig lesznek olyanok akik egyedi ruhákat szeretnek hordani.Vagy a másik dolog hogy egy szoknyát vagy nadrágot fel tud az ember hajtani ,vagy cipzárat bevarrni .További jo munkát Kivánok:Éva
  2.
 
Iza hozzászólása
2009-03-16 14:26:57
  Sziasztok :)

teljesen egyetertek veled Zsuzsi. Nem kotelezo megvarrni semmit, de az "olcso husnak hig a leve" alapon kell a ruhanemukre is gondolni. En abbol a celbol tanultam meg nalatok varrni, hogy kislanyomnak tudjak ruhakat kesziteni es magamnak passzolo irodai ruhat. Amiota tudok varrni sokkal igenyesebb vagyok a ruhak "belsejet" illetoen is. A megjelenes pontosan olyan fontos nekem mint az, hogy az idomet ne sorozatnezessel toltsem hanem alkossak. A varras engem relaxal, es sikerelmenyt ad.
Es meg tudnam folytatni, de a lenyeget tenyleg elmondtad magad. :)
  1.
 
anna_gzs hozzászólása
2009-03-16 13:59:54
  Szia!

Nos,szerintem mindent leírtál a cikkben amit hozzá lehet szólni!
Talán még annyi,hogy pl a kicsi lányom aki most két éves,már egy éve válogat a harisnyákban is...
És még eztán lesz kamasz amikor különbözni szeretne.
Még nem tudok varrni,nem is nagyon jutok hozzá,de kénytelen leszek megtanulni.


  Új hozzászólás

 
 
a Varróház megálmodója, hobbivarrónők tanácsadója, aki nem csak tanítja a varrás rejtelmeit, de nap mint nap alkalmazza azokat az ötleteket és praktikákat, amelyekről itt olvashatsz.
 

 
Szeretnél e-mail -ben értesülni a legfrissebb blog bejegyzésekről?

Leiratkozás: bármikor, egy kattintással.
 

 

olaf jelmez házilag átlátszó viaszosvászon könyvjelző készítés egyedi ruha készítés otthon nadrág alja felhajtás scherlock jelmez házilag jelmez szabásminta

jelmez ötlet

egyedi névjegykártya lepedő varrás tolltartó varrás ingyen varrótanfolyam táska készítés táska varrás farmer varrás kezdő varrótanfolyam divat herczeg zoltán intenzív varrótanfolyam fehér ruha titka fehér ruha ferdepánt készítése ferdepánt pamutvászon vászon tanműhely szegés terítő varrás képeslap Valentin nap ajándékutalvány karácsonyi ajándék ötlet. tűpárna ingyenes varrótanfolyam soma mamagésa kismama szoknya szoknya táska szoknya szabásminta szerkesztés textil játék készítés plüss állat szabásminta

plüss játék

kulcstartó egyedi szoknya szoknya nadrág babzsák nadrág univerzális varrótalp talp maci készítés

szabásminta készítés

kenguru színoldal fonákoldal anyag színe

textil

ingyen oktató videó lock overlock videó oktatás

varrás tanfolyam

varrat egyedi ruha háztartási varrógép zseb

szabás varrás

hímzés

egyedi

újévi fogadalom

fogyókúra

ruha polisztirol gyöngy

babzsákfotel szabásminta

alkotás

varrótanfolyam

blikk varrás táska egyedi póló varrás oktatás babahordozó szabásminta majoros zsuzsa varrónő varrótanfolyam ingyen varrógép varrjunk könnyedén rugalmas anyag összevarrása

szabásminta

varrásszél

varróház

fürge ujjak ingyenes oktató videó

 

 


2019. Április

2019. Március

2019. Február

2019. Január

 

2018. Április

2018. Március

2018. Február

2018. Január

 

2017. Április

2017. Március

2017. Február

2017. Január

 

2016. Április

2016. Március

2016. Február

2016. Január

 

2015. Április

2015. Március

2015. Február

2015. Január

 

2014. Április

2014. Március

2014. Február

2014. Január

 

2013. Április

2013. Március

2013. Február

2013. Január

 

2012. Április

2012. Március

2012. Február

2012. Január

 

2011. Április

2011. Március

2011. Február

2011. Január

 

2010. Április

2010. Március

2010. Február

2010. Január

 

2009. Április

2009. Március

2009. Február

2009. Január

 

2008. December

2008. November

2008. Október

2008. Szeptember

2008. Augusztus

 

 
Segítségével egy kattintásra értesülhetsz a legfrissebb blog bejegyzésekről.

Kattints ide, és add hozzá a Varróház Blogot böngésződ élő könyvjelzői közé!
 
 

Mystic Informatika - hatékonyan az interneten!
Minden jog fenntartva! © mystic.hu ©

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X