Varróház Blog
http://blog.varrohaz.hu
       
Apr
15
Neked is saját készítésűek a legkedvesebb ruháid?
Írta: Majoros Zsuzsa, dátum: 2009.04.15

Sziasztok!

Volt egy nadrágom, amit még a terhességem előtt varrtam magamnak. Tudjátok ez volt az a nadrág, ami tökéletesen illett az alakomhoz, és az egyéniségemhez. Az örök kedvenc, amit mindig akkor vettem fel, ha jól akartam kinézni.
Annyira el volt találva az anyaga és a formája, tökéletes volt a hossza.

Vérzik a szívem, mert a napokban észrevettem, hogy az anyaga elkezdett egyszerűen szétmállani.
Persze megvarrhatnám újra, de biztos nem kapnék ilyen jó anyagot, és valljuk be már a formája sem a legdivatosabb.
Ez a nadrág egyszeri és megismételhetetlen alkotás volt, remek éveket töltöttünk "együtt".

Arra lennék kíváncsi neked is vannak-e ilyen kedvenceid?

Legtöbbször, ha megkérdezik mivel foglalkozom, és megpróbálom elmagyarázni, hogy egy weboldalt szerkesztek hobbivarrónőknek, csodálkozó szemekkel találkozom. "Van még valaki, aki otthon varr?"-kérdezik.
Szeretném, ha lenne egy bejegyzés a blogomban, amire hivatkozhatnék, igen, rengetegen varrnak, mert ez egy remek hobbi.

Tehát Neked is saját készítésűek a legkedvesebb ruháid?

 

Te is unod a kommersz ruhákat?
Igazán hozzád illő, egyedi ruhát szeretnél?
Készítsd el ruhatárad legjobb darabjait Te magad!
Kattints ide!


Új hozzászólás >>16 hozzászólás Új hozzászólás

  16.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-06-02 15:29:59
  Kedves Ladyb!

Sajnos nem tudok segíteni lapnadrág ügyben. Nekem nincs készen, és sajnos nem tudom hol lehet kapni.

Azért sok örömet kívánok a varráshoz továbbra is!
  15.
 
Ladyb hozzászólása
2009-05-26 10:22:35
  Szia!

Én 14 éves korom óta varrok (immáron 35 éve...) és még mindig nagyon élvezem, ha hozzájutok és van rá időm... (mert ruha terveim mindig vannak :) Csak a főiskola 4 évében nem varrtam semmit... (tavaly nyáron diplomáztam) csak javítgattam... de nagyon hiányzott ez idő alatt az új ruha készítésének öröme... amit veszek, az nem olyan, és sokszor így is alakítani kell...

Ha már írok nekedn megragadnám az alkalmat segítség kérésére is... Lapnadrágot szeretnék varrni, de sehol nem találok hozzá szabásmintát. Tudnál segíteni ebben? (már annyi linket megnéztem, és a régi burdáimban sem találok...)

Előre is köszönöm, ha sikerülne...

Napsütétes üdvözlettel: Ladyb
  14.
 
Joli hozzászólása
2009-05-17 14:29:45
  Régóta varrogatok,de mivel a tökéletességre törekszem,nem mindig vagyok megelégedve az alkotásaimmal.
Burdából készítem a ruháinkat,és alacsony termetem miatt nem mindig úgy áll ahogy kellene.A kész szabásmintát pedig nem merem átalakítani hátha elrontom.Ezért szeretném elsajátítani az alakra való szabást.
Kifogom próbálni az aranyszabásmintát is biztos hallottatok már róla.
Anyukámnak most készítettem el a foteljaira,puffokra és a kanapéjára új huzatot.Ő nagyon boldog volt és én vele együtt örültem,mert tényleg nagyon olcsón megvalósítottam az álmát.
Budapesten vettük az anyagot 400 ft/m és a munkadíjat is megspóroltuk.
Mindenképpen megéri varrni,bátran vágjatok bele!!
  13.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-05-12 10:43:03
  Kedves Mária!

Szerintem írj egy e-mail-t a Nikecellnek, és ők megmondják, hogy miben tudnak segíteni. Én úgy tudom vállalnak szállítást felárért cserébe, de nekem erre nem volt szükségem, így őket érdemes megkeresned.

Majoros Zsuzsa
  12.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-05-12 00:17:52
  " Kedves Zsuzsa!
Olvastam az eligazítást, honnan lehet beszerezni a nikecell-tölteléket a babzsák fotelbe. Azt szeretném megtudni, személyesen kell elmenni a megadott címre, vagy van csomagküldő szolgálatuk? Nem tudom, hogyan oldjam meg ezt a problémát.
Tisztelettel SZ.M.
  11.
 
Bernadett hozzászólása
2009-05-06 09:50:56
  SZiasztok!

Mindenféle kreatív-hobbi technikát kipróbáltam és sorra próbálgatom az újabbakat is, de valahogy a végén csak visszatérek a varráshoz.
Nagymamám varrónő anyukám is tud varrni, próbált is tanítgatni, de nem működött a dolog. Egyik barátnőm járt egyedi ruhákban azt hittem veszi őket, de kiderült hogy ő varrja (kézzel főleg:) és olyan egyszerű volt ahogy elmondta. Elsőre tűpárnákat, \"patchwork\" dolgokat varrtam próbaképp és tetszett! Már az elején is könnyű volt, gyors, be lehetett fejezni a munkákat(nincs száradási idő pl:)
Aki még csak gondolkodik rajta annak javaslom kezdjen bele minél hamarabb. Nagyszerű időtöltés és az eredménye...:)
  10.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-04-28 22:00:24
  " Kedves Zsuzsa!
Azt hiszem, pontosan erre a változatra gondoltam. Köszönöm az eligazítást, rövidesen meg fogom csinálni . Üdvözlettel, M.
  9.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-04-28 08:15:41
  Kedves Mária!

Farmerből hihetetlenül sokféle táskát lehet csinálni, nem tudom melyikre gondolsz.

A Fürge Ujjak következő havi számába is egy farmer táskát készítettünk, de nem a megszokott módon.

Amit a legtöbbször szoktak vele csinálni, hogy a szárakat cipzár alatt levágják, így a nadrág felsőrésze lesz maga a táska. A szárából vágnak egy alját neki, és egy fedelet. Nagyon gyorsan kész van.

Jó munkát!
  8.
 
Szántó Mária hozzászólása
2009-04-27 23:34:10
  " Kedves Zsuzsa!
Régi, kimustrált farmernadrágból szeretnék táskát varrni. Valahol láttam már, hogyan kell, de már nem emlékszem, hol. Ehhez kérnék szegítséget. Köszönöm!
  7.
 
anyahajó hozzászólása
2009-04-20 09:42:46
  Én még csak a tanfolyam közepe táján vagyok, most kezdjük a saját méretű szoknyát, de azért nem bírtam megállni, és a lányomnak meg egy ismerős kislánynak már varrtam ruhácskát Burda alapján. Gyereknek persze könnyebb, nincs alakra igazgatás, de bízom benne, hogy jövő ilyenkor már az én szekrényem is tele lesz saját varrású ruhákkal. Ez egyébként nemcsak takarékoskodás szempontjából jó (sőt, a fene tudja, takarékoskodom-e, pillanatnyilag vagyonokat hagyok ott varrós cuccokért, mert teljesen nulláról kell készleteket szerezni, még gombostűket is pl.), de az biztos, hogy önbecsülés szempontjából nem utolsó a saját varrású ruha.
  6.
 
Adorján Rita hozzászólása
2009-04-16 18:53:02
  Szervusz Zsuzsa!

Jó arról olvasni mások leveléből, hogy sokan varrnak otthon, nem hivatásos varrónőként. Az én környezetemben nagyon kevesen vannak, akik varrni tudnak.
A munkahelyemen én vagyok az egyedüli, aki a szabadidejét evvel tölti.

Sajnos az iskolákban már nem a szabás varrást tanítják, hanem a számítógépes ismereteket, pedig a mindennapi élethez szerintem hozzázartozik a varrógép is, mint sok más háztartási gép, hogy apróbb javításokat átalakításokat az is meg tudjon oldani, aki nem tanulta a szabásminták elkészítését.
Ehhez alapvető ismeretekhez lenne szükség az iskoli technika órák adta ismereteknek.

Régebben a saját és a gyerekeim ruhatárát én varrtam, most már csak foltvarrással foglalkozom, illetve apróbb javításokat, szomszédasszonyoknak barátnőknek kisebb átalakítást végzek, vagy az unokámnak varrok nyári ruhát, szabadidő nadrágokat, melyekből sok kopik.
Örülük minden sok új ötletnek, amit a honlapodon lehet találni és örülök az olvasók öteleteinek is.
Üdvözlettel

Adorján Rita
  5.
 
Majoros Zsuzsa hozzászólása
2009-04-16 14:25:20
  Sziasztok!

Varrótanfolyamon a legfiatalabb részvevő (aki a felnőtt tananyagot csinálta végig) 12 éves volt. Az anyukájával jött el. Csak halkan súgom meg, hogy ügyesebb volt, mint az anyukája. :)
A legidősebb nem is tudom pontosan, de biztos, hogy 60 fölött volt. Tehát igazatok ven sosem korai, vagy késő belevágni.
Tanulni viszont mindig van mit, ha más nem újfajta anyagok és technológiák jelennek meg, de így izgalmas, nem igaz? :)
  4.
 
sinainé hozzászólása
2009-04-16 08:38:22
  "Kedves Zsuzsa!

Nagyon örülök ennek a varrótanfolyamnak, mivel nekem is ez a hobbim, igaz nem sok időm van rá, egyelőre a lakást díszítgetem ,de ruhát is varrtam már. Később majd ha több időm lesz nagyon hasznát tudom venni mindennek.
Köszönöm szépen!
üdv. Sinaine
  3.
 
compilla hozzászólása
2009-04-16 00:35:59
  Számomra mindig szomorú dolog, ha a kedvenc ruhám elkopik. Sajnos ilyenkor már az anyaggal sem érdemes semmit kezdeni. Én nem vagyok jó varró lenne még mit tanulnom. A kisfiamnak szoktam elsősorban nadrágokat varrni, vagy felhajtani, leengedni, ami óvodás korban óriási kiadásokkal járna. A térdénél mindig kiszakad és hamar kinövi a nadrágjait, így mindig hosszabbat varrok. Nyáron játszótérre jó az általam készített rövidnadrág is. Olyan is volt, hogy az új melegítő gumiházánál a varrás teljesen lebomlott. Szóval a mai nőnek, ha takarékoskodni szeretne és szép lakás kiegészítőket elengedhetetlen a varrás megtanulása. A sok maradék anyagról nem is szólva, aki nem tud varrni kidobálja őket. Szeretem az anyagokat, mert olyan dolgok készíthetők belőle, amik tisztán tarthatók és évekig használhatók. Mindenkit arra buzdítok tanuljon meg varrni, kezdje egy egyszerű dologgal mint például a felhajtás.

  2.
 
Náczi Orsolya hozzászólása
2009-04-15 20:43:43
  Kedves Zsuzsa!

Nálam ez a varrás úgy kezdődött,hogy az Anyukámnak vettünk egy varrógépet tavaly karácsonyra.
Ő azóta nem használta...
Én viszont annál inkább,nagyon lelkesen vetettem bele magamat.Hirtelen felismertem magamban,hogy ezt nagyon szívesen csinálnám,elkezdtem tanulni,jelentkeztem az ELO szabás-varrás tanfolyamára,a következő évre megrendeltem a Burdát,sokat segít a nagymamám is.Sokkal nagyobb öröm egy saját készítésű ruha,ráadásul nem túl valószínű,hogy szembe jön velem az utcán.A legszívesebben az 5 éves Lányomnak varrok,ruhákat,szoknyákat és nagyon örül neki.Kíváncsian kerestem az internetes oldalak között olyat,amelyik a varrással foglalkozik,így találtam rá a Te oldaladra.Nagyon jó,hasznos és kíválóan szerkesztett oldal,gratulálok hozzá!
Egyébként 30 éves vagyok,úgy gondolom,a varrást elkezdeni soha nincs túl késő és túl korán sem.Remélem,többen így gondolják.
További sok sikert kívánok Neked a munkádhoz!
Üdvözlettel:Orsi
  1.
 
Kovács Erzsi hozzászólása
2009-04-15 18:32:54
  Szerbusz Zsuzsa.

Eddig még nem írtam hozzászólásokat.

Most viszont a szívemből szóltál.

Én régóta, és szívesen varrok magamnak.
Általába a készen vett cuccokat is elöbb utobb átalakítom.
Vannak 15-20 éves darabok amik szerencsére visszajönnek, és mivel ezzel az anyaggal már nem találkozik az ember,most igazán egyedi.
És van egy szoknya amit én is ujra varrtam, mert az a régi típusu mikrócord megadta magát, és a mostani ujra nagyon sikkes.
Ismeretségi körömbe sokan varrnak 15-30év közöttiek között is.
Jó ötleteket adsz, és ekkor az ember ujra a tűért nyúl.
Jó hogy ezt az oldalt szakmailag fenttartod....

Köszi...Kovács Erzsi


  Új hozzászólás

 
 
a Varróház megálmodója, hobbivarrónők tanácsadója, aki nem csak tanítja a varrás rejtelmeit, de nap mint nap alkalmazza azokat az ötleteket és praktikákat, amelyekről itt olvashatsz.
 

 
Szeretnél e-mail -ben értesülni a legfrissebb blog bejegyzésekről?

Leiratkozás: bármikor, egy kattintással.
 

 

olaf jelmez házilag átlátszó viaszosvászon könyvjelző készítés egyedi ruha készítés otthon nadrág alja felhajtás scherlock jelmez házilag jelmez szabásminta

jelmez ötlet

egyedi névjegykártya lepedő varrás tolltartó varrás ingyen varrótanfolyam táska készítés táska varrás farmer varrás kezdő varrótanfolyam divat herczeg zoltán intenzív varrótanfolyam fehér ruha titka fehér ruha ferdepánt készítése ferdepánt pamutvászon vászon tanműhely szegés terítő varrás képeslap Valentin nap ajándékutalvány karácsonyi ajándék ötlet. tűpárna ingyenes varrótanfolyam soma mamagésa kismama szoknya szoknya táska szoknya szabásminta szerkesztés textil játék készítés plüss állat szabásminta

plüss játék

kulcstartó egyedi szoknya szoknya nadrág babzsák nadrág univerzális varrótalp talp maci készítés

szabásminta készítés

kenguru színoldal fonákoldal anyag színe

textil

ingyen oktató videó lock overlock videó oktatás

varrás tanfolyam

varrat egyedi ruha háztartási varrógép zseb

szabás varrás

hímzés

egyedi

újévi fogadalom

fogyókúra

ruha polisztirol gyöngy

babzsákfotel szabásminta

alkotás

varrótanfolyam

blikk varrás táska egyedi póló varrás oktatás babahordozó szabásminta majoros zsuzsa varrónő varrótanfolyam ingyen varrógép varrjunk könnyedén rugalmas anyag összevarrása

szabásminta

varrásszél

varróház

fürge ujjak ingyenes oktató videó

 

 


2019. Április

2019. Március

2019. Február

2019. Január

 

2018. Április

2018. Március

2018. Február

2018. Január

 

2017. Április

2017. Március

2017. Február

2017. Január

 

2016. Április

2016. Március

2016. Február

2016. Január

 

2015. Április

2015. Március

2015. Február

2015. Január

 

2014. Április

2014. Március

2014. Február

2014. Január

 

2013. Április

2013. Március

2013. Február

2013. Január

 

2012. Április

2012. Március

2012. Február

2012. Január

 

2011. Április

2011. Március

2011. Február

2011. Január

 

2010. Április

2010. Március

2010. Február

2010. Január

 

2009. Április

2009. Március

2009. Február

2009. Január

 

2008. December

2008. November

2008. Október

2008. Szeptember

2008. Augusztus

 

 
Segítségével egy kattintásra értesülhetsz a legfrissebb blog bejegyzésekről.

Kattints ide, és add hozzá a Varróház Blogot böngésződ élő könyvjelzői közé!
 
 

Mystic Informatika - hatékonyan az interneten!
Minden jog fenntartva! © mystic.hu ©

A felhasználói élmény javítása, és a honlap látogatói szokásainak megismerése céljából weboldalaink megjelenítésekor cookie-kat/sütiket használunk. Honlapunk böngészésével hozzájárulásodat adod a sütik tárolásához és felhasználásához.
X